"Aktiv kropp - sterk hjerne"

"Aktiv kropp - sterk hjerne"

Publisert av Vibeke Hop den 23.04.21. Oppdatert 27.04.21.

At fysisk aktivitet er godt for den fysiske helsen vår er noe de fleste vet. Mange vet også at fysisk aktivitet styrker hjernen, den psykiske helsen og kan gi et ekstra løft til vår mentale kapasitet.

Likevel er det utfordrende å implementere denne kunnskapen i praksis: kun få leger bruker fysisk aktivitet som medisin, det er ofte personavhengig om trening tilbys i psykiatrien – og hvor mange personlige trenere er det egentlig som legger opp treningen med tanke på den mentale helsen?

Dato:  10. mai - 2021 
Tid: 14.00 - 16.00 
Sted: Digitalt seminar via TEAMS, lenke til teams-tilkobling vil bli sendt ut i forkant til alle påmeldte. 

Påmeling i Læringsportalen via intranett innen 5. mai, etter "førstemann" til møllen prinsippet.

 

 Webinaret består av foredragsholderne:

Ole Petter Hjelle: er en foredragsholder som til hverdags jobber som fastlege i Åsgårdstrand, men han har også bakgrunn som toppidrettsutøver med NM-gull i maraton og en doktorgrad i nevrologi. I tillegg til å være førstelektor på Universitetet i Sørøst-Norge hvor han forsker og underviser har han jobbet som profesjonell foredragsholder i en årrekke. Ole Petter har vunnet flere priser for sin formidling, blant annet Morgenbladet sin pris «fantastisk formidlere» i 2016. Han bygger opp foredragene sine basert på egne erfaringer og forskning, og gjør vanskelige tema spennende og levende. Som deltaker får du mye uvurderlig og konkret kunnskap som du enkelt kan ta i bruk.

Yngvar Andersen: mange kjenner Yngvar som TV-personlighet og personlig trener. Han har jobbet som trener i «Puls» på NRK og i tv-serien «To buksestørrelser ned». Han er ambassadør for «Aktiv mot Kreft» og bidrar også i «Aktivitetsalliansen».

Anders Hall Grøterud: er leder av Senter for talentutvikling Barratt Due, daglig leder av Aktivitetsalliansen og selvstendig konsulent for utøvere innen musikk, idrett og ledelse. Han underviser i prestasjonspsykologi og øvingsprosess ved Barratt Due musikkinstitutt.